Als student droom je misschien van verre oorden, exotische bestemmingen, en spannende avonturen, maar vaak houdt één ding je tegen: het budget. Gelukkig zijn er manieren om de wereld te verkennen zonder je bankrekening te plunderen. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de wereld van betaalbaar reizen voor studenten. Naast deze blogpost zijn er ook heel veel jongeren reizen waar je ook terecht kan voor een bepaald budget natuurlijk. Persoonlijk raad ik wel aan pas te gaan reizen als je 18 jaar bent.
Hostels:
Het lijkt misschien eng om met wildvreemden in een slaapzaal te slapen, maar hostels zijn de beste vriend van de studentenreiziger. Ze zijn niet alleen budgetvriendelijk, maar ook de ideale plek om medereizigers te ontmoeten. Kies verstandig en je zult merken dat sommige hostels echte pareltjes zijn met gezellige sferen en sociale activiteiten. Ook is het een mogelijkheid om andere mensen te leren ontdekken. Wel raad ik aan om te zorgen dat je altijd met een groepje reist zodat je altijd met dezelfde mensen op 1 kamer slaapt. Als je naar een hostel gaat neem dan je eigen handdoeken mee, dat is allemaal makkelijker en goedkoper dan daar kopen. Ook is het handig om je eigen kussensloop mee te nemen, voordeel het weegt niet zo veel in je koffer en je kan dan daardoor ook slapen met een minder stinkend kussen die naar jou ruikt!
Goedkope Vluchten:
Luchtvaartmaatschappijen begrijpen dat studenten niet zwemmen in het geld. Daarom bieden veel maatschappijen speciale kortingen voor studenten aan. Houd websites zoals StudentUniverse en Skyscanner in de gaten voor de beste deals. Flexibiliteit met vertrekdata kan je ook helpen om die extra korting binnen te slepen. Ik raad dan ook ten sterkte af om bij booking.com te gaan boeken, heb van meerdere mensen gehoord dat als ze boeken bestaat het wel en dan zijn ze er en staat dat dat hostel niet bestaat of dus al gesloten is... Wat ik wel aanraad is via tripadvisor, zelfs heb ik daar gekeken van de plaats waar ik zelf woon en grotendeels kwa hotels, activiteiten en alles wordt dan zo compact en met prijsverschillen bij elkaar neergezet. All-in ticket kopen zou goedkoper uit zijn dan alles los kopen.
Openbaar Vervoer:
Terwijl taxi's en privévervoer je portemonnee kunnen laten huilen, is het openbaar vervoer de superheld van de studentenreiziger. Treinen, bussen en trams zijn vaak goedkoop en brengen je naar de meest pittoreske plekjes. Verken de stad als een local rond kunnen lopen en bespaar geld voor die onmisbare souvenirs. Natuurlijk met een jeugd Ns kaartje kom je makkelijker overal, wat ze wel mogen maken naar mijn mening is een Ns kaartje voor de 18 tot ongeveer 24 jarige om dan wat goedkopere kaartjes te kunnen krijgen. Ook hebben de meeste studenten ook een Studenten ov maar die geeft meestal alleen korting. Voor meer informatie over andere abonnementen of kortingen tijdens reizen kijk dan vooral op de Ns website of Ov site als je nog geen ov hebt.
Studentenkaarten:
Een studentenkaart is niet alleen een sleutel tot de bibliotheek; het kan ook een toegangspoort zijn tot kortingen over de hele wereld. Veel attracties, musea en zelfs restaurants bieden studenten prijsverlagingen aan. Zorg ervoor dat je je studentenkaart altijd bij je hebt en vraag naar korting waar je kunt. Die krijg je meestal van je opleiding die je volgt, ben jij de enige die geen kaart heeft? Praat dan met je mentor of de administratie, meestal kunnen hun wel helpen.
Lokale Markten en Goedkope Eetplekken:
Culinaire avonturen maken een groot deel uit van het reizen, maar je hoeft niet altijd in chique restaurants te dineren. Lokale markten bieden vaak heerlijke en betaalbare opties. Proef de lokale keuken zonder je portemonnee te martelen. En wie weet, misschien ontdek je wel een verborgen juweeltje. Ook aan locals kan je meestal wel vragen waar zij aanraden om te gaan eten. Goede tip is wel ga niet ergens bij een pier of paviljoen eten, als je geld wilt besparen kijk dan na wat plekjes verder in dorpjes. Daar is meestal ook het eten goedkoper.
Reis in het Laagseizoen:
Populaire bestemmingen zijn vaak duurder tijdens vakanties en de zomer. Overweeg om buiten het hoogseizoen te reizen. Je zult niet alleen geld besparen, maar ook ontsnappen aan de drukte, wat een win-winsituatie is voor elke studentenreiziger. Wel raad ik het af om school daarbij te gaan skippen of 'ziek zijn'. Eenmaal als je dan terug zou komen komt je dan zoveel meer overladen dat je meer stress hebt na je vakantie dan daarvoor. Daar is natuurlijk geen vakantie voor bedoelt!
Reisverzekering:
Het klinkt misschien tegenstrijdig om geld uit te geven aan verzekering, maar een goede reisverzekering kan je veel geld besparen in geval van onverwachte omstandigheden. Zorg ervoor dat je de kleine lettertjes begrijpt en kies een verzekering die past bij jouw reisbehoeften. Want stel je komt erachter dat je iets is overkomen en je hebt dus geen verzekering daarvoor dan mag je alles uit eigen zak betalen. (bijvoorbeeld gebroken botten of voedselvergiftiging en naar het ziekenhuis moeten).
Conclusie:
Een avontuurlijke reis is mogelijk, zelfs met een studentenbudget. Door slimme keuzes te maken, gebruik te maken van kortingen en je reis zorgvuldig te plannen, kun je de wereld verkennen zonder dat je bankrekening huilt. Maar let op! Doe wel goed je research voordat je zomaar op pad gaat, je weet nooit wat je zomaar zult tegenkomen. Pak je rugzak, laad je camera op en ga op ontdekkingsreis, want de wereld wacht op jou, studentenreiziger!
Reactie plaatsen
Reacties